Δείτε τι παθαίνετε όταν δεν πίνετε πολύ νερό





Η ενυδάτωση του οργανισμού παίζει καθοριστικό ρόλο στην καλή λειτουργία του.
Ειδικά οι γυναίκες πρέπει να πίνουν τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα σύμφωνα με τους ειδικούς.


Τι συμβαίνει όμως στο σώμα όταν αμελείτε να πιείτε αρκετό νερό;

1. Αυξάνονται οι πιθανότητες να αποκτήσετε προβλήματα υγείας
Έχει αποδειχθεί ότι πίνοντας πολύ νερό μειώνεται η πιθανότητα εκδήλωσης παθήσεων όπως οι πέτρες στα νεφρά, ο καρκίνος του ουροποιητικού συστήματος και του παχέος εντέρου, αλλά και οι καρδιακές προσβολές.

2. Κακός μεταβολισμός
Ακόμη και αν δεν έχετε επισκεφθεί ποτέ κάποιο διατροφολόγο, σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι το νερό βοηθά στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Σχετικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο μεταβολισμός ενός ατόμου, όταν βρίσκεται σε κατάσταση ξεκούρασης, δουλεύει πολύ πιο αποτελεσματικά όταν το άτομο είναι καλά ενυδατωμένο.

3. Καταναλώνετε περισσότερη ενέργεια για τις ίδιες δραστηριότητες
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε σε αφυδατωμένους εφήβους, οι εγκέφαλοι των εφήβων είχαν συρρικνωθεί. Όταν τους ζητήθηκε να λύσουν κάποιο πρόβλημα τα πήγαν εξίσου καλά με εκείνους που ήταν ενυδατωμένοι, κουράστηκαν όμως πολύ περισσότερο για να τα καταφέρουν.

4. Τρώτε περισσότερο
Έχει αποδειχθεί ότι όταν πίνουμε νερό πριν από κάθε γεύμα, καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες. Πρόσφατη έρευνα σε ενήλικες, έδειξε ότι όσοι έπιναν νερό πριν από κάθε γεύμα κατανάλωναν 75-90 λιγότερες θερμίδες αργότερα.

5. Είστε κακοδιάθετοι
Σε πρόσφατη μελέτη σε άνδρες και γυναίκες που γυμνάζονταν, διαπιστώθηκε πως εκείνοι που έκαναν έντονη άσκηση για 60-75 λεπτά χωρίς να έχουν πιει νερό, κατέληγαν με κακή διάθεση, θυμωμένοι και με συμπτώματα κατάθλιψης.

5. Φαίνονται πιο έντονες οι ρυτίδες
Το νερό ανανεώνει την επιδερμίδα, γεμίζει τις γραμμές έκφρασης και λειαίνει την όψη των ρυτίδων.
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/10/blog-post_136.html#ixzz3H463as1m

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νιώθετε ότι θα λιποθυμήσετε; Δείτε τι πρέπει να κάνετε