Νέα επίθεση από την Γερμανία - «Ψευτόμαγκες οι κυβερνώντες στην Ελλάδα. Δεν μασάμε», λέει το δεξί χέρι της Μέρκελ





Σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα από έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες της 'Ανγκελα Μέρκελ


- «Καμμία ειδική μεταχείριση για την Ελλάδα», λέει οργισμένος στην BILD ο Φόλκερ Κάουντερ επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών
- Η επίθεση γίνεται την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας κάνει αγωνιώδεις επαφές στις Βρυξέλλες με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών
- Γιούνκερ: «Δεν πιστεύω ότι υπήρξε αρκετή πρόοδος»
Άλλη μια επίθεση στην Ελλάδα εξαπολύει ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες της Άνγκελα Μέρκελ, στέλνοντας έτσι μηνυματα τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες.

Ο Φόλκερ Κάουντερ μιλάει με απαξιωτικό τρόπο για την κυβέρνηση και τις δηλώσεις τις κάνει στην εφημερίδα BILD η οποία έχει την μεγαλύτερη επίδραση στην κοινή γνώμη της χώρας του.

«Καμμία ειδική μεταχείριση για την Ελλάδα» τονίζει ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ και κατηγορεί τους υπεύθυνους στην Ελλάδα για «ψευτομάγκικες αερολογίες» από τις οποίες η Γερμανία δεν θα πρέπει να επηρεάζεται.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε οποιαδήποτε μορφή προνομιακής μεταχείρισης από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, δηλώνει ο κ. Κάουντερ στην εφημερίδα «Bild» και επισημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να συγκεντρωθεί στην παρουσίαση του προγράμματός της για την υλοποίηση του δεύτερου προγράμματός βοήθειας. Διευκρινίζει δε ότι δεν είναι η ώρα να συζητηθεί το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης.


Γιούνκερ: Δεν είμαι ικανοποιημένος

Την πολιτική βούληση της Ελλάδας να βρεθεί σύντομα λύση στο ελληνικό ζήτημα, εξέφρασε από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει έρθει στις Βρυξέλλες για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι συνομιλεί με φίλους της Ελλάδας και ευρωπαϊστές.

«Έχουμε την πολιτική βούληση να βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημά μας» ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση όλα είναι δυνατά.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η Κομισιόν δεν αποτελεί τον κύριο παράγοντα σε αυτές τις διαβουλεύσεις, καθώς, όπως σημείωσε, όλες οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από το Eurogroup.

Ωστόσο, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων. «Δεν πιστεύω ότι υπήρξε αρκετή πρόοδος» ανέφερε και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει αποτυχία.
























Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/03/blog-post_182.html#ixzz3UGkHWmRd

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νιώθετε ότι θα λιποθυμήσετε; Δείτε τι πρέπει να κάνετε